Het Zilvermeer

Het provinciaal domein ligt in de gemeente Mol. Daar zijn diverse meren ontstaan na zandwinning. Het domein is opengesteld voor dagrecreatie. Je kan er wandelen en watersporten beoefenen zoals zwemmen, vissen, roeien en duiken. In groep, of als je lid bent van de plaatselijke zeilclub, kan je ook zeilen en surfen... . De duikplas van het Zilvermeer wordt gedeeld met surfers en zeilers. Voor niet-duikers is er een apart strand om te zonnen en te zwemmen.
De duikplas van het Zilvermeer (ca. 200x300 m²) ligt temidden van een natuurgebied. De pH van het water is de laatste jaren van zuur naar neutraal geėvolueerd, waardoor nu ook vissen kunnen overleven. De zichtbaarheid daarentegen en de temperatuur van het water is erop achteruit gegaan.

Reeds vele jaren is men bezig aan de bouw van een `onderwaterpark`. Er zijn enkele routes uitgestippeld, die je ook op de panelen rondom het meer kunt bekijken.

Er liggen ook verscheidene losse elementen zoals silo“s, een duikersklok, een bank,... .Het Zilvermeer is de ideale plas om uw navigatie kennis te testen.

Het domein is open wanneer ook de faciliteit Atlantis geopend is. Een kalender met openingstijden is aldaar te verkrijgen.

diving.nuclea.be - Secretariaat Nuclea Diving Club - Boerestraat 40, 2400 Mol - Tel: 0475/92.88.94 - koen.vos@telenet.be


E-mail:
Paswoord: