Zeeland

Oosterschelde

De Oosterschelde is de grootste afgesloten zeearm van Zeeland. De stormvloedkering zorgt voor het handhaven van de getijden en daarmee ook het rijke zoutwaterleven. De goede waterkwaliteit en de steenstortingen voor de dijken, staan garant voor een mooie onderwaterwereld met een uitgebreide fauna & flora. (Zie ook op de krabbenkaart en garnalenkaart)

De temperatuur van het Oosterscheldewater varieert tussen de 5°C en 23°C. Het zicht variëert tussen 0 en 5 meter. In de nabije omgeving van de Oosterschelde hebben zich vele campings, eetgelegenheden en vulstations gevestigd.

Moeilijkheden bij het duiken zijn: koude, beperkte zichtbaarheid, stroming, in en uit het water gaan, scheepsvaart en vistuig.

De Grevelingen

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Het is een afgesloten zeearm zonder getijdencyclus die regelmatig wordt doorgespoeld met vers Noordzeewater, via de sluizen in de Brouwersdam en de Grevelingendam. Het onderwaterleven is rijk aan onder meer anemonen, krabben, palingen, zeesterren, zeeappeltjes, zeenaalden en verschillende soorten vissen.

Moeilijkheden bij het duiken zijn: koude, beperkte zichtbaarheid, in en uit het water gaan, scheepsvaart en vistuig.

Het Veerse Meer

Het Veerse Meer is een afgesloten zeearm met getijdeloos water. Het meer wordt niet doorgespoeld met vers Noordzeewater, zodat de onderwaterwereld veel minder rijk is aan planten en dieren. Het bevat brak water. Er zijn hoofdzakelijk krabben, palingen en platvissen te zien. Door het ontbreken van stroming is het voor de beginnende duiker een ideale plaats om te oefenen.

Duikplaatsen
diving.nuclea.be - Secretariaat Nuclea Diving Club - Boerestraat 40, 2400 Mol - Tel: 0475/92.88.94 - koen.vos@telenet.be


E-mail:
Paswoord: