Wie zijn wij

De Nuclea diving club is een sectie van NUCLEA vzw, de grote sportvereniging die in 1959 werd opgericht rond de nucleaire bedrijven van Mol. Nuclea vzw telt meer dan 2000 leden en de sectie duiken alleen zo’n 100 leden. De duikschool Nuclea heeft een 10-tal actieve instructeurs en assistentinstructeurs die u een degelijke opleiding kunnen geven.

U bent tevens lid van NELOS, de Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en Sport, die zorgt voor een wereldwijde verzekering. Uw NELOS-brevet is wereldwijd erkend door CMAS.

Hoe werken wij

De opleidingen lopen mee met het schooljaar. We trainen dus van begin september tot eind juni. De theorie en de praktijklessen gaan door in het zwembad ‘Den Uyt’ in Mol op elke maandagavond vanaf 20u30. Voor de theorielessen die u tijdens uw opleiding volgt, wordt een kalender opgesteld. Elk jaar wordt per niveau minstens 1 examen georganiseerd. (tot 3* Duiker)

Wat zijn onze troeven

Nuclea Diving Club heeft net dat ietsje meer:
 • Als eerste lid ontvangt u zoals bij alle clubs die bij Nelos zijn aangesloten het magazine Hipocampus en bent u wereldwijd verzekerd. Uw duikbrevet is ook wereldwijd erkend.
 • Door uw lidmaatschap bij Nuclea vzw, heeft u tevens de mogelijkheid om aan zeer gunstige voorwaarden lid te worden van andere sportsecties en kan u zo meerdere sporten beoefenen voor een zeer democratisch lidgeld. Meer informatie hieromtrent vindt u op www.nuclea.be
 • We beschikken over een modern uitgerust vulstation dat tot 300bar flessen kan vullen. Uiteraard is die flesvulling gratis. Een gemiddeld duiker bespaart zo al snel 75€/jaar.
 • Nabij het Zilvermeer gelegen, kunnen wij vlot openwater proeven organiseren. Tijdens de zomer maanden duiken wij ‘s woensdags in het Zilvermeer.
 • Wij organiseren uitstappen naar de Oosterschelde, de Noordzee en de Belgische steengroeven. Elk jaar wordt ook een clubreis naar de Middellandse zee, Egypte of verder gepland.
 • Examens organiseren wij in ons eigen zwembad.
 • De instapkost houden wij laag. De beginnende duikers kunnen het eerst jaar van hun lidmaatschap gratis fles, ontspanner, trimvest en duikcomputer ontlenen. Ook de eerste 3 zwembadlessen wordt het basismateriaal ter beschikking gesteld.
 • Als club gebruiken zoveel mogelijk het internet, email en WhatsApp voor onze berichtgeving.

Waarom zou u duiken

Duiken is geen sport zoals een ander…

U hoeft geen waterrat te zijn of een fysiek te hebben van een topsporter. Duiken kan perfect om de drukte van de dag te ontvluchten en van de onderwater fauna en flora te genieten. Het gevoel gewichtloos te zijn en beseffen hoe klein je wel bent in deze machtige onderwaterwereld zal u zeer veel voldoening schenken.

Voor de reislustigen onder ons kunt u er natuurlijk niet naast dat duiken in tropisch water steeds weer een leuke vakantie oplevert. En de avonturiers kunnen natuurlijk ook hun hartje ophalen met wrakduiken, stromingsduiken, ijsduiken, grotduiken en onderwaterarcheologie.

Wat moet u doen

Niet aarzelen…

Kom op maandagavond omstreeks 20u30 eens een kijkje nemen in het zwembad ‘Den Uyt’ in Mol. Volg een drietal gratis proeflessen en als het u bevalt, neem contact op met ons secretariaat of stuur ons een mailtje. Wij doen de rest…

Wat betaalt u

Werkt u in één van de aangesloten bedrijven, contacteer dan het Nuclea secretariaat voor de voorwaarden:
  Tel: 014/33.20.21
  Email: info@nuclea.be
Als u niet werkt in één van de aangesloten bedrijven betaalt u 130 € per jaar als eerste lid. Dit is vergelijkbaar met de meeste duikclubs in de regio. Wanneer u al eerste lid bent bij een andere NELOS duikschool, dan kunt u ook tweede lid worden voor 90€.
diving.nuclea.be - Secretariaat Nuclea Diving Club - Boerestraat 40, 2400 Mol - Tel: 0475/92.88.94 - koen.vos@telenet.be


E-mail:
Paswoord: